5 najlepszych sposobów na gotowanie bulionu wołowego

Kuchnia

Czy jesteś zmęczony jedzeniem tego samego starego jedzenia? Czy szukasz czegoś nowego i innego? Jeżeli ty czujesz nudzić z twój dzienną dietą then próbujesz out różne przepisy, ja pewny zmieniać twój życie.

Tam są wiele różnych rodzajów polewki, rosoły, zapasy i gulasze dostępni w rynku ale no wszystkie one smakują dobrze i smacznie. Tutaj są top pięć best rosoły ty możesz robić przy domem.

Rosół wołowy

Powiedziałbym, że pierwszym przepisem, który jest sugerowany jest rosół wołowy. Jest to jeden z najbardziej pysznych i smacznych przepisów, ale czasami trudno jest go zrobić w domu. Oto kroki, aby zrobić rosół wołowy.

Składniki

– 1 kg kości wołowych (przed zmieleniem należy je uprażyć)

– 500 ml wody

– 1 cebula

– 3 średnie ziemniaki

– 2 marchewki

– 4 goździki

– 1 łyżeczka płatków czerwonej papryki

– sól

– Czarny pieprz

Przygotowanie

Po pierwsze, zmiel kości. Teraz dodaj kości wołowe do dużego garnka. Następnie dodaj wodę i dodaj sól. Załóż pokrywkę i gotuj przez około 8 godzin. W między czasie dodaj odrobinę wody, aby uniknąć sklejenia. Dodaj sól, czarny pieprz i czerwone płatki papryki. Kiedy będzie już prawie ugotowany, zdejmij garnek z kuchenki.

Zupa z soczewicy

Soczewica jest również znana jako dal, ale jest również używana do robienia zupy. Soczewica jest bardzo zdrowa i smaczna. Mają niską zawartość tłuszczu, węglowodanów i cholesterolu. Jest to zupa wegetariańska, a także doskonałe źródło białka.

Składniki

– 1 filiżanka soczewicy

– 1 średnia cebula

– 1 goździk

– 2 marchewki

– 2 pomidory

– 1 łyżeczka kurkumy w proszku

– 1 liść laurowy

– Sól

– Czarny pieprz

Przygotowanie

Rozgrzej olej w szybkowarze. Dodaj cebulę i smaż przez 2 do 3 minut. Następnie dodaj wszystkie przyprawy i smaż przez 5 minut. Dodać marchew i smażyć przez 10 minut. Dodaj soczewicę i dobrze wymieszaj. Przykryj garnek i gotuj przez 10 minut pod wysokim ciśnieniem. Zdejmij garnek z ognia. Pozwól, aby ciśnienie spadło. Usuń liść laurowy i udekoruj listkami kolendry.

Mleko kokosowe

Mleko kokosowe to kremowy i bogaty płyn, który jest wytwarzany z suszonych kokosów. Jest dobrym źródłem energii, a także pomaga wzmocnić układ odpornościowy. Mleko kokosowe jest również używane w curry, deserach, napojach i innych potrawach.

Składniki

– 250 gramów mleka kokosowego

– 1 duża cebula

– 3 ząbki czosnku

– 1 calowy imbir

– 6 zielonych chili

– 2 łyżeczki płatków czerwonej papryki

– 1 łyżka nasion gorczycy

– sól

– czarny pieprz

Przygotowanie

Na patelni ugotuj cebulę, imbir i czosnek. Usuń skórę z chili i pokrój je na pół. Dodaj do patelni mleko kokosowe, zielone chili, płatki czerwonej papryki i nasiona gorczycy. Dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia