Jeśli chodzi o ciasto, wszyscy wiemy, że ciasto francuskie jest jednym z najlepszych przykładów. Jest pyszny i pyszny ze względu na swój smak i teksturę. Ale ten przepis nie jest ograniczony tylko do deserów. W tym poście omówię, jak zrobić doskonałe ciasto francuskie z kiełbasą.
Ale zanim to nastąpi, zdradzę wam sekret, do zrobienia ciasta francuskiego potrzeba dużo cierpliwości i umiejętności. Bardzo trudno jest zrobić idealne ciasto francuskie, ale kiedy opanujesz tę umiejętność, stanie się ona twoim najlepszym przyjacielem.
Składniki:
Mąka – 1/2 szklanki
Cukier – 1 łyżka
Drożdże – 1/4 łyżeczki
Sól – 1 łyżeczka
Masło – 3 łyżki
Oliwa z oliwek – 2 łyżki
Woda – 1/2 szklanki
Sposób:
Wymieszaj wszystkie składniki i porządnie je zagnieć. Przykryj ciasto folią i pozostaw na co najmniej 4 godziny.
Nasmaruj patelnię i pokrój ciasto na równej wielkości kawałki.
Nasmarować blachę do pieczenia i umieścić w niej kawałki ciasta.
Rozgrzej piekarnik na 180 stopni Celsjusza.
Weź kawałek ciasta francuskiego i zwiń go palcami i umieść na blasze.
Teraz weź kawałek kiełbasy i pokrój go na kawałki o grubości 1/2 cala.
Piecz ciasto przez 15 minut, a następnie zmień temperaturę na 220 stopni Celsjusza i piecz przez kolejne 5 minut.
Gdy ciasto jest już upieczone, pozwól mu ostygnąć i ciesz się nim.
Wnioski:
Jest to prosty przepis na wykonanie ciasta francuskiego. Jest to idealny smakołyk na zbliżające się święta. Smaki kiełbasy i masła nadają wyjątkowy smak ciastu francuskiemu. Ten przepis z pewnością zaspokoi Twoje kubki smakowe i z przyjemnością zjesz to ciasto francuskie.