Meatless String Beans to świetne danie wegetariańskie, które jest bardzo popularne. Możesz dodać do tego przepisu warzywnego różne rodzaje warzyw, aby stworzyć różne kombinacje smakowe.
Składniki:
4 filiżanki wody
2 filiżanki fasoli strunowej (pokrojonej na 1-calowe kawałki)
1 średnia żółta cebula (posiekana)
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki czosnku w proszku
½ filiżanki świeżej pietruszki (posiekanej)
2 łyżki suszonej bazylii
3 do 4 kropli płynnego dymu (opcjonalnie)
Instrukcje:
Umieść wodę w dużym garnku i doprowadź do wrzenia.
Dodaj posiekaną cebulę i gotuj przez 5 do 6 minut.
Dodaj sól i czosnek w proszku i niech się gotować przez 10 minut.
Dodaj fasolkę szparagową i pietruszkę, i gotuj przez kolejne 10 minut.
Pozostawić do ostygnięcia na 10 do 15 minut.
Następnie dodaj bazylię i wymieszaj.
Jeśli chcesz dodać trochę smaku, możesz dodać 2 do 3 kropli płynnego dymu.
Podawaj z chrupiącym chlebem i ciesz się.
Wnioski:
Fasolka szparagowa jest najsmaczniejszym warzywem i jest świetnym dodatkiem do każdego wegetariańskiego posiłku. To szybki i łatwy przepis, a smak jest niesamowity.