Jak zrobić filet z kurczaka bez powlekania Kalorie

Kuchnia

Istnieje wiele powodów, dla których należy jeść filet z kurczaka, a głównym powodem jest to, że jest to łatwy sposób na gotowanie kurczaka bez robienia dziury w kieszeni.

Jeśli mieszkasz w mieście, to musisz jeść dużo filetów z kurczaka z powodu jego łatwego gotowania. Istnieją dwa różne rodzaje filetów z kurczaka, które można wykorzystać w swojej kuchni. Pierwszym z nich jest powlekany filet z kurczaka, a drugim niepowlekany filet z kurczaka.

Teraz zobaczmy, jak można zrobić filet z kurczaka bez powłoki, a główną zaletą jest to, że nie będziesz tracić pieniędzy i czasu.

1. Jak zrobić filet z kurczaka bez panierki:

Składniki:

Filet z kurczaka.

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka pasty czosnkowej

¼ filiżanki imbiru i zielonych chili

½ szklanki kolendry

1 łyżka kolendry w proszku

½ łyżeczki kurkumy w proszku

½ łyżeczki czerwonego chili w proszku

Sól do smaku

Metody:

Pokrój filet z kurczaka na trzy kawałki i dodaj je do miski. Dodaj sól i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj olej i dobrze wymieszaj. Zrób pastę z imbiru, czosnku i zielonych chilli. Dodaj je do miski z kurczakiem i dobrze wymieszaj. Po tym dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Na koniec dodaj wodę i przykryj miskę pokrywką i pozwól jej marynować przez 15 do 20 minut.

2. Jak zrobić filet z kurczaka bez panierki:

Składniki:

Filet z kurczaka.

1 łyżka oliwy z oliwek

1 łyżka pasty czosnkowej

½ szklanki imbiru i zielonych chili

½ szklanki kolendry

1 łyżka kolendry w proszku

½ łyżeczki kurkumy w proszku

½ łyżeczki czerwonego chili w proszku

Sól do smaku

Metody:

Pokrój filet z kurczaka na trzy kawałki i dodaj je do miski. Dodaj sól i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj olej i dobrze wymieszaj. Zrób pastę z imbiru, czosnku i zielonych chilli. Dodaj je do miski z kurczakiem i dobrze wymieszaj. Po tym dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Na koniec dodaj wodę i przykryj miskę pokrywką i pozwól jej marynować przez 15 do 20 minut.

3. Jak zrobić filet z kurczaka bez panierki:

Składniki:

Filet z kurczaka

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka pasty czosnkowej

¼ filiżanki imbiru i zielonych chili

½ szklanki kolendry

1 łyżka kolendry w proszku

½ łyżeczki kurkumy w proszku

½ łyżeczki czerwonego chili w proszku

Sól do smaku

Metody:

Pokrój filet z kurczaka na trzy kawałki i dodaj je do miski. Dodaj sól i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj olej i dobrze wymieszaj. Zrób pastę z imbiru, czosnku i zielonych chilli. Dodaj je do miski z kurczakiem i dobrze wymieszaj. Po tym dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Na koniec dodaj wodę i przykryj miskę pokrywką i pozwól jej marynować przez 15 do 20 minut.