Istnieje wiele powodów, dla których należy jeść filet z kurczaka, a głównym powodem jest to, że jest to łatwy sposób na gotowanie kurczaka bez robienia dziury w kieszeni.
Jeśli mieszkasz w mieście, to musisz jeść dużo filetów z kurczaka z powodu jego łatwego gotowania. Istnieją dwa różne rodzaje filetów z kurczaka, które można wykorzystać w swojej kuchni. Pierwszym z nich jest powlekany filet z kurczaka, a drugim niepowlekany filet z kurczaka.
Teraz zobaczmy, jak można zrobić filet z kurczaka bez powłoki, a główną zaletą jest to, że nie będziesz tracić pieniędzy i czasu.
1. Jak zrobić filet z kurczaka bez panierki:
Składniki:
Filet z kurczaka.
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka pasty czosnkowej
¼ filiżanki imbiru i zielonych chili
½ szklanki kolendry
1 łyżka kolendry w proszku
½ łyżeczki kurkumy w proszku
½ łyżeczki czerwonego chili w proszku
Sól do smaku
Metody:
Pokrój filet z kurczaka na trzy kawałki i dodaj je do miski. Dodaj sól i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj olej i dobrze wymieszaj. Zrób pastę z imbiru, czosnku i zielonych chilli. Dodaj je do miski z kurczakiem i dobrze wymieszaj. Po tym dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Na koniec dodaj wodę i przykryj miskę pokrywką i pozwól jej marynować przez 15 do 20 minut.
2. Jak zrobić filet z kurczaka bez panierki:
Składniki:
Filet z kurczaka.
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka pasty czosnkowej
½ szklanki imbiru i zielonych chili
½ szklanki kolendry
1 łyżka kolendry w proszku
½ łyżeczki kurkumy w proszku
½ łyżeczki czerwonego chili w proszku
Sól do smaku
Metody:
Pokrój filet z kurczaka na trzy kawałki i dodaj je do miski. Dodaj sól i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj olej i dobrze wymieszaj. Zrób pastę z imbiru, czosnku i zielonych chilli. Dodaj je do miski z kurczakiem i dobrze wymieszaj. Po tym dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Na koniec dodaj wodę i przykryj miskę pokrywką i pozwól jej marynować przez 15 do 20 minut.
3. Jak zrobić filet z kurczaka bez panierki:
Składniki:
Filet z kurczaka
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka pasty czosnkowej
¼ filiżanki imbiru i zielonych chili
½ szklanki kolendry
1 łyżka kolendry w proszku
½ łyżeczki kurkumy w proszku
½ łyżeczki czerwonego chili w proszku
Sól do smaku
Metody:
Pokrój filet z kurczaka na trzy kawałki i dodaj je do miski. Dodaj sól i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj olej i dobrze wymieszaj. Zrób pastę z imbiru, czosnku i zielonych chilli. Dodaj je do miski z kurczakiem i dobrze wymieszaj. Po tym dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Na koniec dodaj wodę i przykryj miskę pokrywką i pozwól jej marynować przez 15 do 20 minut.