Jeśli chodzi o karkówkę, to jest to jedno z najpyszniejszych i najsmaczniejszych mięs, ale jedynym problemem jest to, że nie można cieszyć się tym mięsem ze względu na jego wysoką cenę. Dlatego dziś podzielę się z Wami przepisem, który jest bardzo łatwy do wykonania i uzyskacie pyszny smak karkówki.
Karkówka jest głównym składnikiem najlepszego gulaszu wieprzowego. Musisz jednak wiedzieć, że cena tego mięsa jest bardzo wysoka i możesz sobie na nią pozwolić tylko wtedy, gdy masz dobre dochody.
Sekretem tego przepisu jest to, że smak tego mięsa miesza się z innymi składnikami i to pomoże Ci uzyskać najlepszy smak karkówki.
Oto składniki, które pomogą Ci zrobić najlepszy gulasz z karkówki:
1 kg karkówki wieprzowej
500 ml wody
2 cebule
1 ząbek czosnku
1 łyżka startego imbiru
2 filiżanki posiekanych pomidorów
Sól i pieprz
Oliwa z oliwek
Metoda:
Weź duży garnek i napełnij go wodą, a następnie dodaj posiekaną cebulę, posiekany czosnek, posiekane pomidory oraz sól i pieprz. Po zagotowaniu dodaj karkówkę i gotuj ją przez 3 do 4 godzin.
Możesz również użyć wolnowaru.
Możesz dodać więcej lub mniej wody, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Po 3 do 4 godzinach, weź karkówkę i pozwól jej ostygnąć przez kilka godzin.
Możesz przechowywać to w lodówce i spożywać po 2 tygodniach.
Wnioski:
Jest to prosty i łatwy przepis, aby uzyskać najlepszy smak karkówki wieprzowej. Wiem, że cena karkówki jest bardzo wysoka, ale będziesz zaskoczony, że jest to najlepiej smakujący gulasz z karkówki.