Jak przyrządzić drób mielony z serem

Kuchnia

Jaka jest różnica między mielonym drobiem a mieloną wołowiną?

Istnieje kilka powszechnych błędnych przekonań na temat mięsa mielonego. Pierwszym z nich jest to, że mięso mielone jest zawsze tańsze niż całe. Cóż, nie jest to prawda, ponieważ jakość mięsa mielonego nie jest taka sama jak całego. Drugi to taki, że mięso mielone nie jest dobre dla naszego zdrowia. Cóż, to zależy od tego, jakie to mięso.

Kurczak mielony jest najlepszą opcją dla osób, które cierpią na choroby stawów, ale wieprzowina mielona jest najlepsza dla tych, którzy cierpią na zapalenie stawów. W rzeczywistości mielona wieprzowina jest doskonałym źródłem białka i może poprawić twoją odporność.

Drób mielony jest również jedną z najlepszych opcji dla osób, które są uczulone na czerwone mięso. Ludzie, którzy są uczuleni na czerwone mięso są zwykle uczuleni na jajka też.

Jeśli martwisz się o teksturę, to masz szczęście. Drób mielony jest bardzo gładkim produktem.

Składniki:

2 funty mielonego kurczaka

1 łyżeczka soli

2 łyżeczki pieprzu

3 łyżki wody

2 łyżki mąki

Instrukcje gotowania:

W misce wymieszaj wodę, mąkę i sól. Teraz dodaj do niego mielonego kurczaka i porządnie wymieszaj. Niech to gotować przez około 5 minut. Będzie to łatwiejsze do gotowania, jeśli umieścić go na niskim ogniu.

Wnioski:

Nie musisz się martwić o cenę, ponieważ cena mielonego drobiu jest mniejsza niż cena mielonej wołowiny. Nie obawiaj się też konsystencji, bo drób mielony jest produktem gładkim.