Jak zrobić najlepszy mrożony szczaw

Kuchnia

Jest to najpopularniejsze warzywo we Francji. W języku angielskim nazywany jest szczawiem lub kwaśną trawą. Występuje wszędzie, od pól po las. Jego liście i łodygi są używane w kuchni francuskiej jako zamiennik szpinaku.

Co to jest szczaw?

Szczaw to rodzaj rośliny, której liście są jadalne. Jego smak jest kwaśny, a kolor zielony. Latem świeże liście wykorzystywane są do sałatek i gotowanych warzyw. Łodygi są również spożywane na surowo w sałatkach.

Gdzie można znaleźć szczaw?

Jest to bardzo pospolita roślina występująca w większości regionów świata. Szczaw jest byliną, która dorasta do 2 metrów wysokości. Najczęstszymi miejscami jego występowania są łąki, lasy i ogrody.

Najlepszą porą roku na znalezienie szczawiu jest wiosna.

Jak przechowywać szczaw?

Szczaw można przechowywać przez kilka dni w temperaturze pokojowej. W zamrażarce można go zamrozić na 2 do 3 miesięcy.

Jak przygotować szczaw?

Szczaw jest bardzo łatwy do przygotowania. Bardzo łatwo jest go ugotować. Najpierw należy umyć liście, a następnie pokroić je na kawałki. Po tym czasie wrzuć je na patelnię i dodaj odrobinę wody. Gotuj je przez 5 minut. Następnie odcedź wodę i wymieszaj je z masłem. Postaw patelnię na kuchence i pozwól jej się gotować przez 5 minut. Teraz możesz je podawać.

Wnioski:

Jeśli nie wiesz jak zrobić najlepszy mrożony szczaw, to możesz odwiedzić moją stronę internetową. Tam znajdziesz wszystkie niezbędne informacje dotyczące szczawiu.