2 Pysznych przepisów do zrobienia do koszyka wielkanocnego

Kuchnia

Wielkanoc to najbardziej oczekiwane święto w roku. Dzieci są podekscytowane otrzymaniem koszyków z ulubionymi zabawkami i słodyczami. Na tę specjalną okazję musisz podzielić się słodką niespodzianką dla swoich dzieci i pokazać swoje przywiązanie do nich. Oto kilka pysznych przepisów, które możesz zrobić, aby podarować swoim dzieciom.

1. Ciasto z musem czekoladowym

Składniki:

– 1/2 szklanki masła

– 1 filiżanka kakao w proszku

– 3 filiżanki cukru pudru

– 2 łyżki ekstraktu z wanilii

– 2 jajka

– 1/4 łyżeczki soli

– 3 filiżanki mąki

– 1/2 szklanki wody

– 1 filiżanka bitej śmietany

– 2 filiżanki wiórków czekoladowych

Sposób przygotowania:

– Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Farenheita.

– Nasmarować patelnię masłem i wyłożyć papierem pergaminowym.

– Kremowe masło i kakao w proszku za pomocą miksera elektrycznego.

– Stopniowo dodawaj cukier puder i dobrze wymieszaj.

– Dodaj jajka i dobrze wymieszaj.

– Dodaj sól i dobrze wymieszaj.

– Dodaj ekstrakt z wanilii i dobrze wymieszaj.

– Dodać mąkę i dobrze wymieszać.

– Dodać wodę i dobrze wymieszać.

– Wyłóż spód tortownicy papierem woskowanym.

– Wlej ciasto do przygotowanej formy.

– Piec ciasto przez 20 do 25 minut.

– Wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu ostygnąć przez 15 do 20 minut.

– Umieść bitą śmietanę w misce miksera elektrycznego.

– Dodaj chipsy czekoladowe i ubijaj masę, aż powstanie gładkie ciasto.

– Odwróć ciasto do góry nogami i umieść miskę na wierzchu.

– Pozwól ciastu nasiąknąć czekoladą przez 3 do 5 minut.

– Przykryj ciasto folią i odstaw do lodówki na około 30 minut.

– Odwiń ciasto i umieść je w zamrażarce na około 10 minut.

– Pokrój ciasto na kwadraty i podaj je swoim bliskim.

– Smacznego!

2. Ciasto marchewkowe

Składniki:

– 2 szklanki mąki

– 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

– 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

– 1 1/2 łyżeczki cynamonu

– 1/2 łyżeczki soli

– 2 filiżanki rozdrobnionej marchewki

– 2 jajka

– 1 1/4 szklanki cukru

– 2/3 szklanki oleju

– 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

– 1 filiżanka rodzynek

– 1 filiżanka posiekanych orzechów

Sposób przygotowania:

– Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Farenheita.

– Nasmaruj patelnię masłem i wyłóż ją papierem pergaminowym.

– W dużej misce połącz mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon i sól.

– Wymieszaj razem marchew, jajka i cukier.

– Powoli dodaj olej i ekstrakt waniliowy do mieszanki marchewkowej.

– Wymieszaj mieszankę mąki z mieszanką marchewkową i delikatnie złóż.

– Wymieszać rodzynki i orzechy.

– Wlać ciasto do przygotowanych foremek.

– Piec ciasto przez 30 do 35 minut.