Czy jesteś zmęczony jedzeniem tego samego starego jedzenia? Czy szukasz czegoś nowego i innego? Jeżeli ty czujesz nudzić z twój dzienną dietą then próbujesz out różne przepisy, ja pewny zmieniać twój życie.
Tam są wiele różnych rodzajów polewki, rosoły, zapasy i gulasze dostępni w rynku ale no wszystkie one smakują dobrze i smacznie. Tutaj są top pięć best rosoły ty możesz robić przy domem.
Rosół wołowy
Powiedziałbym, że pierwszym przepisem, który jest sugerowany jest rosół wołowy. Jest to jeden z najbardziej pysznych i smacznych przepisów, ale czasami trudno jest go zrobić w domu. Oto kroki, aby zrobić rosół wołowy.
Składniki
– 1 kg kości wołowych (przed zmieleniem należy je uprażyć)
– 500 ml wody
– 1 cebula
– 3 średnie ziemniaki
– 2 marchewki
– 4 goździki
– 1 łyżeczka płatków czerwonej papryki
– sól
– Czarny pieprz
Przygotowanie
Po pierwsze, zmiel kości. Teraz dodaj kości wołowe do dużego garnka. Następnie dodaj wodę i dodaj sól. Załóż pokrywkę i gotuj przez około 8 godzin. W między czasie dodaj odrobinę wody, aby uniknąć sklejenia. Dodaj sól, czarny pieprz i czerwone płatki papryki. Kiedy będzie już prawie ugotowany, zdejmij garnek z kuchenki.
Zupa z soczewicy
Soczewica jest również znana jako dal, ale jest również używana do robienia zupy. Soczewica jest bardzo zdrowa i smaczna. Mają niską zawartość tłuszczu, węglowodanów i cholesterolu. Jest to zupa wegetariańska, a także doskonałe źródło białka.
Składniki
– 1 filiżanka soczewicy
– 1 średnia cebula
– 1 goździk
– 2 marchewki
– 2 pomidory
– 1 łyżeczka kurkumy w proszku
– 1 liść laurowy
– Sól
– Czarny pieprz
Przygotowanie
Rozgrzej olej w szybkowarze. Dodaj cebulę i smaż przez 2 do 3 minut. Następnie dodaj wszystkie przyprawy i smaż przez 5 minut. Dodać marchew i smażyć przez 10 minut. Dodaj soczewicę i dobrze wymieszaj. Przykryj garnek i gotuj przez 10 minut pod wysokim ciśnieniem. Zdejmij garnek z ognia. Pozwól, aby ciśnienie spadło. Usuń liść laurowy i udekoruj listkami kolendry.
Mleko kokosowe
Mleko kokosowe to kremowy i bogaty płyn, który jest wytwarzany z suszonych kokosów. Jest dobrym źródłem energii, a także pomaga wzmocnić układ odpornościowy. Mleko kokosowe jest również używane w curry, deserach, napojach i innych potrawach.
Składniki
– 250 gramów mleka kokosowego
– 1 duża cebula
– 3 ząbki czosnku
– 1 calowy imbir
– 6 zielonych chili
– 2 łyżeczki płatków czerwonej papryki
– 1 łyżka nasion gorczycy
– sól
– czarny pieprz
Przygotowanie
Na patelni ugotuj cebulę, imbir i czosnek. Usuń skórę z chili i pokrój je na pół. Dodaj do patelni mleko kokosowe, zielone chili, płatki czerwonej papryki i nasiona gorczycy. Dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia