Jak upiec ciasto biszkoptowe

Kuchnia

Pieczenie ciast jest zabawnym zadaniem dla każdego. Można go wykorzystać na różne okazje i sprawić, by Twoi bliscy czuli się wyjątkowo. Możesz również użyć tego przepisu, aby zrobić kilka pysznych potraw.

Ale są pewne zasady, których należy przestrzegać, aby zrobić pyszne ciasto, a jedną z najważniejszych rzeczy jest upewnienie się, że robisz biszkopt prawidłowo.

Pierwszym krokiem do zrobienia idealnego biszkoptu jest przygotowanie ciasta. Składniki powinny być świeże i pozbawione wszelkich zanieczyszczeń.

Kolejną rzeczą jest dodanie do masy mąki, a następnie odpowiednie jej wymieszanie. Można ułatwić sobie ten proces, dodając do niej jajka, mleko i cukier.

Następnie dodać drożdże i wymieszać go prawidłowo, aż nie ma grudek w mieszaninie.

Po tym, musisz dobrze zagnieść mieszankę i umieścić ją w misce.

Upewnij się, że miska jest czysta i nie ma na niej kurzu ani grudek. Jeśli zauważysz jakieś zanieczyszczenia, powinieneś je jak najszybciej usunąć.

Teraz trzeba przykryć miskę folią i pozostawić ją w ciepłym miejscu.

W przypadku, gdy pogoda jest zimna, można umieścić ją w gorącej wodzie.

Po jakimś czasie trzeba sprawdzić, czy mieszanka jest gotowa, a następnie trzymać ją przez jakiś czas w lodówce.

Kolejnym krokiem jest podzielenie masy na dwie miski.

Do jednej miski trzeba dodać mąkę, a w drugiej powinno znaleźć się masło.

Następnie trzeba je dokładnie połączyć, aż będzie przypominać miękkie ciasto.

Jeśli okaże się, że ciasto jest zbyt lepkie, można dodać trochę mleka, a jeśli okaże się zbyt suche, można dodać trochę wody.

Teraz musisz porządnie zagnieść ciasto przez kilka minut. Możesz to zrobić używając dłoni.

Następnie, musisz pozwolić ciastu odpocząć przez 15 do 30 minut.

Powinieneś upewnić się, że nie jest ono zbyt ciepłe lub zimne.

Po tym czasie, musisz rozwałkować ciasto na kształt koła i pokroić je na 6 kawałków.

Następnie, trzeba zwinąć każdy kawałek w kulkę.

Po tym czasie trzeba zostawić ją w lodówce na 10 do 15 minut.

Po upływie tego czasu można przystąpić do wykonania ciasta.

Trzeba natłuścić formę do pieczenia i wstawić ją do bardzo gorącego piekarnika.

Upewnij się, że temperatura piekarnika wynosi od 350°F do 375°F.

Po tym, musisz wyjąć ciasto z piekarnika i pozwolić mu całkowicie ostygnąć.

Teraz możesz użyć ciasta do zrobienia różnych rodzajów deserów.

Wnioski:

Wykonanie idealnego biszkoptu jest trudnym zadaniem, ale możesz je ułatwić, jeśli zastosujesz się do prostych kroków, które wymieniłam powyżej.