Bardzo powszechne jest jedzenie ciast i słodyczy przy każdej okazji. Cukier jest głównym składnikiem, który jest dodawany do ciast i jest konieczny do dodania w ciastach, aby ciasto było bardziej pyszne i smaczne. Ale czasami nie można mieć ciast w konkretnej okazji. Są czasy, kiedy jesteś na diecie i nie możesz mieć żadnych ciast. Więc, można użyć kremu do ciast, który sprawi, że ciasto będzie miękkie i kremowe bez dodawania cukru.
Krem do tortów jest używany, aby ciasto było miękkie i kremowe. Aby ciasto było miękkie, należy dodać do niego masło. Jednak nie jest możliwe dodanie masła do każdego ciasta. Jeśli chcesz użyć kremu do ciast, musisz go zrobić ze składników bez cukru.
Składniki
2 łyżki białek jaj
2 łyżki mleka
1 łyżka jogurtu
2 łyżki kremu do ciast bez cukru
2 łyżki masła
2 łyżki lukru bez cukru
1 łyżeczka esencji waniliowej
3/4 szklanki mąki bez cukru
1/4 filiżanki kakao w proszku bez cukru
Metoda
W misce wymieszaj mąkę, kakao w proszku bez cukru, proszek do pieczenia bez cukru, sodę oczyszczoną, sól i dobrze wymieszaj. Dodaj mleko, jajko, jogurt, masło i esencję waniliową. Dobrze wymieszaj i przełóż ciasto na patelnię. Piec w temperaturze 350°F przez 25 minut.
W misce wymieszaj lukier bez cukru i krem do ciast. Weź talerz i rozprowadź na nim lukier. Umieść ciasto na talerzu i pokrój je.
Wnioski:
Jeśli chcesz mieć pyszne ciasto bez cukru, to możesz je zrobić z kremem do ciast bez cukru. Jestem pewna, że będzie ci smakować.